Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki zbożowe na mleku, pieczywo żytnie, razowe z masłem, serek kanapkowy z ziołami, polędwica sopocka, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata owocowa.

Śniadanie:

Płatki pszenne na mleku, pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem, twarożek , szynka babuni, rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata z imbirem i cytryną.

Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku ,pieczywo razowe, żytnie, orkiszowe z masłem, pasta rybna, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.

Śniadanie:

Zupa mleczna, pieczywo razowe ze śliwką, pszenne, orkiszowe z masłem, krakowska drobiowa, serek kanapkowy, herbata miętowa .

Śniadanie:

Parówki drobiowe, pieczywo pszenne, razowe, żytnie z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek, rzodkiewki, kakao.

Obiad:

Zupa krupnik z mięsem indyka, ziemniakami i świeżą pietruszką, pierogi z truskawkami, woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa rosół z makaronem, bitki wieprzowe w sosie, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, woda z cytryną.

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem , pieczeń z indyka, ziemniaki z masełkiem, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.

Obiad:

Zupa ogórkowa, zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, bazylią i pomidorami, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa z soczewicy z pietruszką i imbirem , dorsz po grecku z warzywami, ryż na żółto, kompot owocowy.

Podwieczorek:

Kisiel owocowy , jabłko, mleko.

Podwieczorek:

Babka orkiszowa z bakaliami, owoce, kakao.

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z owocami, herbatka miętowa.

Podwieczorek:

Wafle ryżowe, jabłko, kakao.

Podwieczorek:

Mix owocowy, kakao.