Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo żytnie, razowe z masłem, ser żółty, polędwica sopocka, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata owocowa.

Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku, pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem, pasta jajeczna, szynka babuni, rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną i imbirem.

Śniadanie:

Kasza manna na mleku ,pieczywo razowe, żytnie, orkiszowe z masłem, krakowska drobiowa, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.

Śniadanie:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo razowe ze śliwką, pszenne, orkiszowe z masłem, szynka ze spichrza, serek kanapkowy z ziołami, herbata miętowa .

Śniadanie:

Parówki drobiowe, pieczywo pszenne, razowe, żytnie z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek, rzodkiewki, kakao.

Obiad:

Zupa fasolowa z kiełbasą, makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym, woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa jarzynowa z kaszą manną, wątróbka drobiowa z jabłuszkiem, ziemniaki, surówka z białej kapusty, woda z cytryną.

Obiad:

Zupa kalafiorowa ze świeżym ogórkiem, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z marchewki, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa barszcz ukraiński, pieczeń z szynki w sosie koperkowym, kasza jaglana, surówka z selera, kompot owocowy.

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem, pulpety rybne , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

Podwieczorek:

Galaretka owocowa, jabłko, herbata owocowa.

Podwieczorek:

Chałka z dżemem, owoce, kakao.

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z owocami, herbatka miętowa.

Podwieczorek:

Ciasteczka orkiszowe, jabłko, kakao.

Podwieczorek:

Mix owocowy, kakao.