Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty, pomidor, sałata, ogórek herbata z cytryną i miodem.

Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku, pieczywo razowe, orkiszowe z masłem, szynka biała, sałatka jarzynowa, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną

Śniadanie:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenne, serek kanapkowy, szynka gotowana, pasztet francuski, pomidor, ogórek, papryka, herbata z cytryną i miodem.

Śniadanie:

Zupa mleczna , pieczywo żytnie, razowe z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, krakowska drobiowa, pomidor, sałata, papryka, herbata z cytryną i miodem.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo razowe, żytnie, pszenne z masłem, ser żółty, szynka babuni, pasta z łososia, pomidor, szczypiorek, ogórek, rzo

Obiad:

Zupa jarzynowa ze świeżą pietruszką i udkiem z kurczaka, naleśniki z twarogiem i cynamonem, woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa marchewkowa z kaszą kus-kus, ryż zapiekany z kurczakiem i warzywami, woda z cytryną i imbirem.

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem, miodem i tartym parmezanem, pulpety drobiowe, kasza gryczana, surówka z buraków, woda z cytryną.

Obiad:

Zupa koperkowa z ziemniakami i greckim jogurtem, pieczeń rzymska, kasza wiejska jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną,

Obiad:

Zupa barszcz czerwony z uszkami, filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, woda z pomarańczą i imbirem.

Podwieczorek:

Kolorowe kanapki z serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem, banan, herbata owocowa

Podwieczorek:

Drożdżówka, jabłko, kakao.

Podwieczorek:

Ciasto orkiszowe, owoce, herbata z cytryną.

Podwieczorek:

Wafle ryżowe, jabłko, mleko

Podwieczorek:

Mix owocowy, marchewka, kakao.