Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki zbożowe na mleku, pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem, polędwica z piersi kurczaka, ser żółty, pomidor, sałata, ogórek herbata z cytryną i mio

Śniadanie:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo razowe, orkiszowe z masłem, pasta rybna, szynka konserwowa, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem.

Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem, serek kanapkowy z ziołami, szynka drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytr

Śniadanie:

Płatki orkiszowe , pieczywo żytnie, razowe z masłem, twarożek, szynka gotowana, pomidor, sałata, papryka, herbata z cytryną i cukrem.

Śniadanie:

Parówki z szynki na gorąco, pieczywo razowe, żytnie z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, ogórek, kakao.

Obiad:

Zupa żurek z białą kiełbasą, placki z jabłkami i brzoskwinią, kompot owocowy.

Obiad:

Zupa ogórkowa, pieczeń rzymska drobiowa, ryż brązowy, surówka z białej kapusty, woda z miętą i cytryną.

Obiad:

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, bitki wieprzowe, ziemniaki, surówka z buraków, woda z cytryną i imbirem.

Obiad:

Zupa rybna z łososia z makaronem gwiazdki, ragout z kurczaka, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulą, woda z imbirem i cytryną.

Obiad:

Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną , jajko sadzone, ziemniaki, brokuły , kompot owocowy.

Podwieczorek:

Budyń, banan, herbatka malinowa.

Podwieczorek:

Ciasto orkiszowo-jogurtowe, gruszka, herbatka owocowa.

Podwieczorek:

Jogurt naturalny, kiwi, herbatka owocowa

Podwieczorek:

Kisiel owocowy, jabłko, herbata z cytryną.

Podwieczorek:

Ciasteczka orkiszowe, owoce, kakao.