Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem, polędwica z piersi kurczaka, ser żółty, pomidor, sałata, papryka, ogórek herbata z

Śniadanie:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo razowe, orkiszowe z masłem, pierś kurczaka wędzona , rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem.

Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem, serek kanapkowy z ziołami, szynka ze spichrza, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z c

Śniadanie:

Płatki orkiszowe na mleku , pieczywo żytnie, razowe z masłem, twarożek, szynka gotowana, pomidor, szczypiorek, sałata, papryka, herbata z cytryną.

Śniadanie:

Płatki cynamonowe na mleku, pieczywo pszenne, żytnie z masłem, ser żółty, szynka babuni , sałata, pomidor, ogórek, kakao.

Obiad:

Zupa fasolowa z ziemniakami, ryż zapiekany z musem jabłkowym i cynamonem, kompot owocowy.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem , kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, woda z imbirem i cytryną.

Obiad:

Zupa brokułowa, gulasz drobiowy, kasza gryczana, ogórek kiszony ,woda z cytryną i imbirem.

Obiad:

Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem i cukinią, spaghetti z sosem bolognese, woda z miętą i cytryną.

Obiad:

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z udkiem kurczaka i świeżą pietruszką, pulpety rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

Podwieczorek:

Ciastka orkiszowe, arbuz, herbatka z cytryną

Podwieczorek:

Truskawki, wafle ryżowe, herbatka owocowa.

Podwieczorek:

Ciasto z owocami, jabłko, kakao.

Podwieczorek:

Mix owocowy, herbata z cytryną.

Podwieczorek:

Chałka z dżemem, owoce, herbata malinowa.