Jadłospis
poniedziałek | wtorek | środa | czwartek | piątek |
---|---|---|---|---|
Obiad:
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (* seler korzeniowy), makaron z twarogiem i cynamonem(*mąka pszenna, jajka, z mleka), woda z pomarańczą. |
Obiad:
Zupa zacierkowa na rosole(*mąka pszenna ,jajka, seler korzeniowy), gulasz wieprzowy(*mąka pszenna ) kasza jaglana , warzywa na parze(*mąka pszenna ), woda z pomarańczą. |
Obiad:
Zupa kalafiorowa(* mleko, seler korzeniowy) kotlet mielony drobiowy(*mąka pszenna, jajko) ziemniaki, surówka z buraków, woda z cytryną i miętą. |
Obiad:
Zupa ogórkowa (*z mleka, seler korzeniowy) , ryż z warzywami i kurczakiem, woda z pomarańczą. |
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem (* seler korzeniowy, jajka, z mleka), medaliony z morszczuka kapskiego(*mąka pszenna, jajko) ziemniaki, ogórek kiszony, woda z pomarańczą. |