Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Obiad:

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (* seler korzeniowy), makaron z twarogiem i cynamonem(*mąka pszenna, jajka, z mleka), woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa zacierkowa na rosole(*mąka pszenna ,jajka, seler korzeniowy), gulasz wieprzowy(*mąka pszenna ) kasza jaglana , warzywa na parze(*mąka pszenna ), woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa kalafiorowa(* mleko, seler korzeniowy) kotlet mielony drobiowy(*mąka pszenna, jajko) ziemniaki, surówka z buraków, woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa ogórkowa (*z mleka, seler korzeniowy) , ryż z warzywami i kurczakiem, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem (* seler korzeniowy, jajka, z mleka), medaliony z morszczuka kapskiego(*mąka pszenna, jajko) ziemniaki, ogórek kiszony, woda z pomarańczą.