Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

.

Śniadanie:

Płatki zbożowe na mleku, pieczywo razowe, żytnie z masłem, szynka biała, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem.

Śniadanie:

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenne, alpejskie z masłem, serek z ziołami, szynka prasowana, pomidor, ogórek, papryka, herbata z cytryną i miod

Śniadanie:

Ryż na mleku , pieczywo żytnie, razowe z masłem, ser żółty, krakowska drobiowa, pomidor, sałata, papryka, herbata z cytryną i miodem.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku pieczywo razowe, orkiszowe z masłem, szynka staropolska, twarożek śmietankowy, pomidor, ogórek, rzodkiewki, herbata z m

Obiad:

.

Obiad:

Zupa wiejska z mięsem drobiowym, pietruszką i ziemniakami, pierogi z truskawkami, woda z cytryna i miodem.

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczeń rzymska , ziemniaki, surówka z buraków, woda z miodem i imbirem.

Obiad:

Zupa jarzynowa z brokułami i kalafiorem, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z selera, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa krupnik z kaszą jęczmienna i udkiem z kurczaka , kotlet rybny panierowany, ziemniaki, ogórek kiszony, woda z pomarańczą.

Podwieczorek:

.

Podwieczorek:

Kolorowe kanapki, sałata, wędlina ,ser żółty, pomidor, ogórek, herbata owocowa.

Podwieczorek:

Ciastka orkiszowe , banan, herbata miętowa.

Podwieczorek:

Mix owocowy, marchewka, herbata z cytryną i miodem.

Podwieczorek:

Kisiel owocowy, banan, kakao.