Jadłospis
poniedziałek | wtorek | środa | czwartek | piątek |
---|---|---|---|---|
Śniadanie:
Płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenne, razowe z masłem, szynka babuni, twarożek z rzodkiewkami, pomidor, sałata, ogórek herbata z cytryną i miode |
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem, szynka z fileta, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem. |
Śniadanie:
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenne, alpejskie z masłem, serek z ziołami, szynka prasowana, pomidor, ogórek, papryka, herbata z cytryną i miod |
Śniadanie:
Ryż na mleku , pieczywo żytnie, razowe z masłem, ser żółty, krakowska drobiowa, pomidor, sałata, papryka, herbata z cytryną i miodem. |
Śniadanie:
Płatki 7 zbóż na mleku ,pieczywo razowe, żytnie, pszenne z masłem, ser żółty, szynka staropolska, pomidor, szczypiorek, ogórek, rzodkiewki, papryka, |
Obiad:
Zupa barszcz ukraiński , makaron z twarogiem, cynamonem, woda z cytryną i imbirem. |
Obiad:
Zupa owocowa z makaronem, pierś indyka w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska, surówka z białej kapusty, woda z miodem i imbirem. |
Obiad:
Zupa owocowa z makaronem, pierś indyka w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska, surówka z białej kapusty, woda z miodem i imbirem. |
Obiad:
Zupa koperkowa, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraków , woda z pomarańczą. |
Obiad:
Zupa zalewajka , filet z mintaja panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i świeżą pietruszką, woda z pomarańczą. |
Podwieczorek:
Kaszka manna z musem jabłkowym , herbata miętowa. |
Podwieczorek:
Mix owocowy, marchewka, herbata z cytryną i miodem. |
Podwieczorek:
Kisiel owocowy, banan, kakao. |
Podwieczorek:
Kolorowe kanapki, sałata, szynka, pomidor, ogórek, papryka, jabłko, mleko. |
Podwieczorek:
Wafle ryżowe, marchewka, herbatka malinowa. |